top of page

Elke Busschots

"Elke kijkt vanuit een heel groot hart naar de wereld. Ze houdt ervan om in alle eenvoud contact te maken met mensen." -  Els Pronk, collega van Elke. 

Ik ben mijn loopbaan begonnen in bedrijfswereld (marketing en daarna een startcentrum sociale economie geleid) en 15 jaar later heb ik mijn eigen bedrijf Cominz opgericht. 

Ik ben geboeid door mensen en organisaties en hun ontwikkeling. Ik hou ervan om te onderzoeken en om op een heldere manier taal te geven aan individuele- en groepsprocessen. Persoonlijk leiderschap, systemisch kijken, talentgedreven werken, kijken achter gedrag en bouwen aan veerkracht zijn thema’s die centraal staan in mijn werk.

In mijn coachingspraktijk, Cominz, kijk ik naar mensen en hun levensloopbaan. Elke fase van onze levensloopbaan is boeiend en uitdagend. Als volwassenen dragen we best veel mee vanuit ons kindstuk. Daarom begeleid ik enerzijds volwassenen bij hun vragen over hun (levens)loopbaan en bij het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap.   Anderzijds  begeleid ik kinderen /jongeren en ouders om hen samen sterker te maken van binnenuit, omdat het daar ook zo begint. 

In organisaties kijk ik vooral naar het verhaal van de organisatie met de mensen, de geschiedenis, het nu en waar wil de organisatie naar toe. En wat is dan echt dienend voor deze organisatie? Telkens met het doel de organisatie sterker maken van binnen uit.

Naast mijn coachingspraktijk waar ik vooral met volwassenen en organisaties werkt, hebben Els Pronk en ik

samen de Blij met mij academie opgericht met een aanbod voor professionals die met kinderen/jongeren willen werken en hen sterker van binnenuit wil maken.

 www.blijmetmijacademie.nu

Samen hebben we de volgende boeken geschreven: “Blij met mij” en "Talentgedreven onderwijs geven" 

Daarnaast ben ik liefhebber van Noorwegen. Daar heb ik de kans gekregen om ook verder mijn persoonlijk leiderschap te ontwikkelen. Letterlijk het roer in handen nemen en leren schipperen op innerlijke kompas en met het oog op de horizon gericht, heel me veel geleerd over leiderschap. 

Daarnaast biedt Noorwegen een omgeving met natuur en cultuur die stimuleert om te zijn wie je bent. Een mooie omgeving om in je eigen kracht te komen. De passie voor Noorwegen zal je doorheen de hele website kunnen ervaren. Ik laat je graag meegenieten van de wonder mooie plekken die mij inspireren in mijn persoonlijk leiderschap.

Mijn dank gaat uit naar Cor De Graaf, Edgard Berben en Siv Myklebust voor de prachtige foto's.

Cominz

Stevig van binnenuit!

Communicatie en inzicht

"Als je met je hoofd praat, zul je spreken met het hoofd van een ander. Als je vanuit je hart praat, zul je hun hart raken. Zul je spreken vanuit je ziel, dan bereik je hun ziel." - Italo Magni. 

Cominz staat voor communicatie en inzicht. Iedereen van ons heeft alles in zich om te communiceren. We communiceren verbaal en non-verbaal, dus ook als we gewoon stil zijn, communiceren we. Daar reageren wij en onze omgeving op. Des te meer inzicht we krijgen in hoe we communiceren naar onszelf toe en naar de buitenwereld des te dichter komen we bij onszelf en wat we echt willen. We komen dichterbij onszelf om van daaruit persoonlijk, natuurlijk leiderschap te ontwikkelen.

Cominz staat ook voor ‘Kom eens’, ‘voel je welkom om hier te zijn, met alles wat er is’

 

Voel je welkom. Mijn coachingspraktijk bevindt zich in Kessel, Vogelzangstraat 47. 

Afbeelding4.png
bottom of page