top of page
Afbeelding3.png

Cominz

Coaching volwassenen

Loopbaanbegeleiding

Praktische informatie: 

 • Loopbaancheques via VDAB mogelijk

 • Zonder loopbaancheques: € 75,00 per uur incl. BTW


Vaak zitten we in een job, een gewoonte, vanuit een keuze die we ooit maakten en merken we nu dat we ergens in vast geroest zitten. We verlangen naar iets anders, maar weten daarom nog niet zo goed wat. We dromen van iets in ons leven, maar weten soms niet waar te beginnen of in welke richting. Soms hebben we zelfs het gevoel dat we niet meer zo blij worden van onze job en er veel naast moet gecompenseerd worden om ons goed te blijven voelen.
Vragen zoals

 • “Is het dit nu?"

 • "Heb ik wel talenten?"

 • " Hoe kan ik mijn talenten ontdekken en in een job inzetten?"

 • "In welke job dan? Is er wel iets dat bij mij past?”

... zijn heel normaal.

Iedereen heeft een potje goud in zich. Net zoals echt goud diep in de aarde verstopt zit, is het bij ons niet anders. Het zit diep vanbinnen. Pas als het licht erop schijnt, dan schittert het goud. Dit zijn onze talenten.

Naast dat potje goud hebben we ook een eigen kompas. Ook dat zit diep van binnen en dat kompas geeft ons richting aan. Wat past bij ons? Wat hebben we te doen?

Toch komen ook hier weer gedachten, overtuigingen, verwachtingen die mist creëren en het ons moeilijk maken om onze eigen talenten te zien, laat staan ze in te zetten en ons eigen kompas te ontdekken.
Inzicht hierin krijgen, zorgt ervoor dat we onszelf beter berijpen en helder krijgen wat we echt willen, wat we écht nodig hebben en hoe we bepaalde patronen kunnen doorbreken.

Dat brengt ons dicht bij wie we zijn en wat we echt willen doen in dit leven.

“Wat voor ons ligt, is onbeduidend in vergelijking met wat in ons ligt.
En wanneer we wat in ons ligt naar buiten brengen, gebeuren er wonderen.”
– Henry David Thoreau-

trollfjord.png
Loopbaanbegeleiding
Talentenposter-Hoe-ontdek-je-talent-Blij-met-mij-Academie.jpg

Talentontwikkeling

Praktische informatie: 

 • Talentontwikkeling voor volwassenen, jongeren

 • € 75,00 per uur incl. BTW

 

Talentontwikkeling: Jezelf ontdekken via een talenteninterview

In ons leven zijn we geruime tijd bezig met te ontdekken wie we zijn. Talent is een mooi hulpmiddel om daarin inzicht te krijgen.


Talent is namelijk datgene wat we meebrengen door te zijn wie we zijn. Datgene wat moeiteloos gaat en waar we blij van worden, anderen mee van genieten en waar we energie van krijgen.
Als we ons bewust zijn van onze talenten dan kunnen we ook meer kiezen om deze in te zetten in onze job, in onze studie, in ons dagelijks leven. We ervaren dan meer positieve emoties en onze batterij laadt op. Daardoor bouwen we aan onze eigen veerkracht en worden we sterker van binnenuit.


Als je veerkracht goed zit, dan kan je tegen een stootje. Dan veer je makkelijker recht bij tegenslag. Dan durf je ook makkelijker uitdagingen aan te gaan. Actief bouwen aan je veerkracht zorgt voor je mentale en fysieke welzijn.


Talent kan ook in overdrive gaan en dan kan je ook best last hebben van je talent. Dat kan je voor de voeten lopen en kan ervoor zorgen dat je ook misbegrepen wordt door je omgeving. Ook in moeilijke tijden kunnen we talenten herkennen. 
Tijdens de coachingsessies rond talentontwikkeling kijken we naar al deze aspecten van talent om zo dichter bij jezelf te komen en inzicht te krijgen in je eigen handleiding.

Graag doe ik een talentengesprek met jou om jouw talenten zichtbaar te maken.
In vervolgsessies kunnen we de verschillende facetten van talent uitdiepen.

Talentontwkkeling

Burn-out begeleiding

Van burn-out naar bezield jezelf zijn

Praktische informatie: 

 • € 75,00 per uur incl. BTW

Burn-out treft steeds meer mensen. Ook steeds meer jongeren kampen met burn-out klachten. Burn-out dwingt ons om op een andere manier met onszelf om te gaan.
Het is een harde weg en eens je hem bewandelt laat het geschenk van burn-out zich stap voor stap zien. Want zoals alles in het leven een dualiteit is, is ook burn-out dit. Het heeft een grote impact en er zit een geschenk in verstopt. Maar dat vergt tijd, werken met jezelf, inzicht, mildheid en geduld en dan laat het geschenk zich zien.

Er zijn twee sporen te bewandelen in burn-out: enerzijds inzicht, anderzijds het stappenplan naar een veerkrachtiger, bezield zelf.

Inzicht in je burn-out. Begrip zorgt voor mildheid en de eerste stappen in aanvaarding. Begrijpen hoe een burn-out werkt en welke boodschap de burn-out brengt, helpt om gericht te werken aan je veerkracht en de nieuwe versie van jezelf.


Het stappenplan is belangrijk om te bouwen aan je veerkracht en samen met jezelf en je lichaam op stap te gaan. Je lichaam communiceert met jou. De vraag is of jij ook hoort en luister wat je lichaam je vertelt. Stapsgewijs ontdekken hoe jij tot rust komt en ontspant (slapen, wandelen, lummelen, lezen, …) zodat er ook ruimte komt om naar jezelf te luisteren. Dit is een heel belangrijke stap, want je lichaam is net in een soort shut down (lege batterij) gegaan omdat het niet meer ontspant. Net door te ontspannen, komt er weer ruimte om dingen te gaan doen die je leuk vindt, die jouw batterij terug oplaadt. Dat zorgt voor veerkracht en die hebben we hard nodig om naar de volgende stap te gaan. Want als er voldoende veerkracht is, duiken we weer de diepte in om patronen, overtuigingen, innerlijke dialogen te onderzoeken. Deze hebben er namelijk toe bijgedragen dat het zover is gekomen. Welke delen hebben zich in de schaduw gezet en willen gehoord worden? Daar willen we inzicht in krijgen en dan gaan we focussen op hoe we andere patronen, overtuigingen, delen van onszelf kunnen inzetten die ons wél helpen. Wat zijn je talenten, waar komen die tot hun recht, hoe bouw jij aan veerkracht en hoe neem jij jouw plek in zodat jij ten volle in jouw kracht kan komen. Welke delen van jezelf heb je ooit opzij gezet en willen nu wel meer ruimte in jouw leven krijgen?


Dit is een proces, dat tijd en moed vraagt en nodig heeft. Het vraagt ook leiderschap. Maar eens de weg doorlopen, sta je er, dichterbij bezield jezelf zijn dan ooit tevoren.

Deze coachingsessies kunnen ook wandelend doorheen de natuur.

burnouteekhoorn.png
Burn-out begeleiding: van burn-out naar bezield jezelf zijn
Afbeelding2.png

Systemische coaching

Inzicht in patronen en jij, op jouw plek

Praktische informatie: 

 • € 75,00 per uur incl. BTW

In ons leven krijgen we spiegels, kansen om ons te ontdoen van de ruis in ons hoofd, de sluiers van onze ziel. Onder het wateroppervlak speelt er van alles mee dat ons gedrag mee beïnvloedt. Een soort onderstroom die we op het eerste zicht niet zien en waar we ons mogelijks ook niet bewust van zijn. Deze onderstroom kan zich vertalen in hardnekkige patronen die in verschillende contexten telkens naar boven komen.
Tijdens de coachingsessies krijg je meer inzicht in welke dynamieken, overtuigingen, vaak onbewust, onder het wateroppervlak aanwezig zijn en hoe die jou mogelijks afremmen en vooral, wat je er wel mee kan doen.


​Uit het “Zielskompas” van De vrouw in mij van Aart van Wijk.
Als het hoofd zwijgt en de ziel haar moed ademt,
ontvangt het hart de waarheid.
Dan wordt de weg helder,
want de ziel gaat vooruit op haar eigen pad,
op weg naar datgene wat bestemd is.
Wat dan ook.
Het is goed, het blijft goed, het komt goed
zolang liefde en waarheid de koers van de ziel bepalen.

Systemische coachig

Kantelmomenten in je levensloopbaan

Inzicht in patronen en jij, op jouw plek

Praktische informatie: 

 • € 75,00 per uur incl. BTW

Iedereen heeft kantelmomenten in het leven. Momenten waarop je terugkijkt naar wat geweest is en vooruitkijkt naar wat komen zal. Op zo een kantelmoment weet je, dat als je niet verandert, je hetzelfde of nog meer gaat krijgen van wat er al geweest is. Wil je dat voor de toekomst? Dan kom je bij keuzemomenten uit? Hoe ga je daarmee aan de slag?

We krijgen die kantelmomenten, keuzevraagstukken al heel jong. Welke studiekeuze? Welke job? Een droom de kans geven? ....
Ook over andere thema's kan je vragen hebben.
Vaak gaan we onze vraagstukken vanuit ons hoofd benaderen en beredeneren. Daar ontmoeten we onze gedachten, gedachten van anderen, oordelen, angsten, ... Terwijl we ook allemaal een innerlijk kompas hebben.

Je innerlijk kompas kan duidelijk ‘JA’ zeggen. Het kan bij kleine of grote dingen gebeuren dat je zelfs niet moet nadenken, maar dat je gewoon weet ‘ja, dit moet ik doen, dit moet ik kiezen’. Toch is onze ‘ja’ niet altijd even duidelijk of begrijpen we het niet. De kunst is om onze eigen ‘ja’ te leren verstaan. Dit vergt moed, durf. Want er zijn altijd veel redenen te bedenken waarom een ‘ja’ een nee zou moeten zijn. Onze gedachten, onze angsten hebben soms een luide stem, terwijl de stem van ons innerlijk kompas veel zachter, stiller is.
Tijdens de coaching gaan we op zoek naar jouw innerlijk kompas en jouw ‘ja’ en hoe die jou kan helpen om een keuze te maken die écht bij jou past.

​Ieder van ons krijgt een geheel eigen karakter, wordt wat niemand anders precies kan zijn, en doet wat geen ander precies kan doen.
-William Ellery Channing.-

Deze eigenheid krijgen we mee om ons leven zo groots mogelijk te leven. Je persoonlijkheid helpt je om in deze wereld ter ervaren, wat je wil ervaren en je ziel wijst je zachtjes de weg op jouw pad, in jouw leven. De kunst is om deze op één lijn met elkaar te brengen.

Rube middernachtzon.png
Kantelmomenten in je levensloopbaan
dolfijnen.png

Coaching ouderschap

samen sterker van binnenuit

Praktische informatie: 

 • € 75,00 per uur incl. BTW

Kinderen geven ons spiegels en wij hebben iedere dag de kans om van hen te leren en iedere dag de kans om voorbeeld voor hen te zijn. Dit is een hoopvol en meersterlijk proces dat gaandeweg tot stand komt. Een proces waarin we van en met elkaar leren.

Ouderschap vandaag is een uitdaging. Onze maatschappij verandert razendsnel. Terwijl onze scholen nog niet zo snel mee veranderen. Dat maakt dat heel wat kinderen, jongeren zich niet goed in hun vel voelen. Als ouder weet je soms niet hoe er dan kan zijn voor je kind.

Tegelijk leven we als ouder ook in een snel veranderende context. Hoe ouderschap combineren met je job? Hoe in verbinding blijven met je kind? Hoe je kind gewoon al maar kunnen begrijpen? Hoe zorg je ervoor dat je kind overeind blijft in deze razendsnel ontwikkelende wereld?

Als we ons niet zo goed voelen, niet zo goed in ons vel zitten hebben we de neiging om een bepaald gedrag voor ons kwetsbare stuk te zetten. Gedrag dat als vervelend wordt ervaren door onze omgeving en waarop onze omgeving reageert.

In de coachingsessies onderzoeken we waarderend wat jij als ouder nodig hebt en wat jouw kind nodig heeft. Hoe jij, als ouder, achter het gedrag van je kind kan kijken en zo het authentieke, kwetsbare kind kan zien. Hoe jij net dat authentieke kind kan versterken, zodat je kind er minder een gedrag moet voorzetten ter bescherming van deze kwetsbare delen.

Kortom, hoe jij als ouder sterken van binnenuit kan worden en versterkend kan werken voor jouw kind.

Coaching ouderschap
 • Moet ik leidinggevende zijn om mee te kunnen gaan op leiderschapsreis?
  Nee. Je hoeft geen leidinggevende te zijn om een leider in je eigen leven te zijn. Deze reis is net bedoeld voor iedereen die meer eigenaarschap in het eigen leven wil nemen. Dat staat los van je functie maar gaat vooral over jij en hoe jij je eigen leven wil leiden en vorm wil geven. Des te helderder dat jij weet waar jij voor staat en waar jij naar op weg bent des te makkelijker kan jij keuzes maken die echt bij jou passen. Daarmee word je inspirerend voor anderen. Ook omdat zij voelen dat wat je doet authentiek is en bij je past. Ik vergelijk dit heel vaak met een vuurtoren. Wanneer is een vuurtoren interessant? Als er licht in brandt, want net dan kunnen anderen er zich op oriënteren. Een vuurtoren gaat niet zomaar op wandel, die staat op een vaste plek en straalt rust en betrouwbaarheid uit en geeft sturing. Je licht schijnen wil zeggen dat jij in je kracht gaat staan, in je eigenheid, je talenten ontwikkelt en van daaruit gaat stralen. Of dit nu voor een team van 10 of 100 man is of als ouder voor je kinderen, of jij voor jezelf, het principe blijft hetzelfde. Dus voel je welkom om samen met gelijkgezinden, vanuit een prachtig avontuur meer leiding over jouw leven te nemen.
 • Met wie zijn we onderweg?
  Als deelnemer ben je onderweg met 2 zeer ervaren trainers, die als zeer veel jaren ervaring hebben in het begeleiding van individuen en groepen. Jos en Liz zijn onze gastheer en gastvrouw. Jos is ook onze gids ter plekken en Liz kookt fantastisch lekker en vertelt ons heel veel over wat er allemaal in de natuur te vinden is. Elke Busschots Fran Delbeke Liz en Jos Van Oosten
 • Gaat deze reis door op een boot?
  Nee, deze reis gaat niet door op een boot. We verblijven in het Kristine Moen Huset, een zeer gezellig huis in Laukvik, Lofoten. De reis heet wel "Lead your ship" omdat we de metafoor van een zeilboot gebruiken om het leiderschapsverhaal ook beeld te geven en de principes van leiding nemen op een heldere en zeer concrete manier uit te leggen. Als je met een boot onderweg bent en je neemt het roer niet in handen dan weet je absoluut niet waar je gaat uitkomen en de wind en de weersomstandigheden zullen bepalen waar je wel of niet belandt. Besluit jij daarentegen om wel het roer in handen te nemen dan heb jij invloed op de koers die jij wil varen en waar je wil terecht komen.
bottom of page