top of page
  • elke468

Het verhaal van "Lead your ship" - Zweden. Van droom tot realisatie.De eerste editie van "Lead your ship", expeditie authentiek persoonlijk leiderschap is een feit. Tijd om even terug te blikken op de afgelegde weg, het succes te vieren en de mensen te bedanken die deze expeditie mee mogelijk hebben gemaakt.


"Sommige dromen houden je wakker tot je ze realiseert."

Dit is er zo één. 25 jaar geleden verloor ik mijn hart in het Noorden, in Scandinavië. Tegelijk vond ik er ook een stuk van mijn ziel. Ieder vrij moment probeer ik in het Noorden te zijn en geniet ik. Het Noorden staat voor mij symbool voor puurheid, eenvoud, nederigheid, openheid en verbondenheid. De natuur is groots daar, geeft inzicht in verhoudingen en schenkt prachtige spiegels. Daar ervaar ik ruimte voor de beste versie van mezelf. Ik word er vanzelf blij en voel me gedragen. Het verlangen om daar ooit iets te doen groeide uit tot een droom. Een mooie weg die voorbije week vol mijn realiteit werd en waarvan ik zo heb genoten.


"De kring van mensen die versterkend werken."

In het realiseren van deze droom hebben een heel aantal mensen een belangrijke bijdrage geleverd. Graag wil ik hen dan ook bedanken voor hun steun, hun bijdrage om dit verhaal mee te helpen realiseren. Voor eerst wil ik Frits Wilmsen bedanken. 8 jaar geleden ontdekte ik zijn werk, Impeccable Leadership. Een model, groots in zijn eenvoud. Het sprak me aan omdat dit een heel intuïtief model is dat je op zoveel manieren kan doorgaan en telkens weer handvatten, richtingaanwijzers en inzicht biedt. Jaren later ontmoette ik Frits dan zelf. Hij is zo een toegankelijke man die heel veel wijsheid deelt, luistert vanuit zijn hart en telkens openstaat om te brainstormen. Deze brainstorms hielpen me enorm om verbindingen te maken en het model op verschillende manieren te doorgronden en in te zetten. Dank je wel Frits.


"Eerst op reis in jezelf, voordat je reisleider wordt."

Ik geloof dat authentiek leiderschap van binnenuit komt. Ik geloof dat leidinggeven stroomt als je ook leiding neemt van je eigen leven. Dan werkt het inspirerend. Dus ging ik op verder onderzoek hoe authentiek persoonlijk leiderschap er voor mij uit ziet. Ik nam het model en andere ervaringen mee op mijn eigen reis naar binnen en leerde door ervaringen.


"Lead your ship" - ontstond uit de ervaring 'ik aan het roer van mijn leven'

Als tweede wil ik heel graag Cor De Graaf bedanken. Hij is een inspirator, een creatieve denker, bruggenbouwer en een kostbare, trouwe vriend met een warm en groot hart. In 2019 was ik bij hem op de zeilboot "Gateway" en we maakten een prachtige zeiltocht op de Lofoten, Noorwegen. Toen ik aan boord stapte, zei Cor "Hier neem het roer maar in handen". Dat vond ik wel wat, vermits ik nog nooit gezeild had. En Cor zei "neem het roer maar vast, je kan enkel maar de koers van je leven varen als je ook het roer van jouw leven in handen neemt. Doe maar!" En zo gezegd zo gedaan, nam ik het roer en ook deze boodschap mee op onze prachtige zeiltocht. Tijdens deze tocht besefte ik dat ik zo blij word van mijn werk en tegelijk ook zo blij word van het Noorden. En toen bedacht ik "ik kan ook gewoon een stuk van mijn werk hier doen". Zo ontstond het idee om een reis rond authentiek persoonlijk leiderschap te organiseren in het Noorden. De naam "Lead your ship" had zich letterlijk getoond. Jij aan het roer van jouw leven. Cor haakte meteen aan en was een geweldige partner om mee na te denken en te brainstormen en hij was de beste supporter ooit. Zijn aanmoediging heeft zeker een grote bijdrage gebracht aan deze realisatie.

Cor bouwde dan ook een bruggetje met Jos van Oosten en Liz Geurts. De eigenaars van Byzondere Reizen. Hen ontmoette ik niet veel later en ik deelde mijn idee en zij sprongen enthousiast mee op de kar. Deze leiderschapsreis mocht doorgaan in hun B&B en zij wilden graag deze reis mee faciliteren. Zo snel ging het ineens.


"En soms zit het even tegen."

Corona kwam en zorgde voor uitstel van de reis. 1x uitgesteld, maar een 2e keer uitstellen was gevoelsmatig geen optie. Toen hebben we besloten om de reis in Zweden te laten doorgaan vermits er daar minder strenge reismaatregelen van kracht waren dan in Noorwegen. Hoewel onze reis op de Lofoten niet is kunnen doorgaan bij Jos en Liz, dank ik hen toch met een heel groot hart . Zij waren diegenen die mee geloofden in het potentieel en die actief mee de kans hebben gecreëerd voor deze realisatie. Onze volgende editie gaat wel doorgaan op de Lofoten (als de reismaatregelen het toelaten).


"Nieuwe wegen tonen zich."

Ondertussen ontmoette ik Raf Stevens. Hij had gelezen over "Lead your ship" en hij zei "ik wil hier op één of andere manier deel van uit maken". Op de vraag "wil jij co-trainer zijn?" kwam er meteen een volle 'JA' en zo ontstond er een samenwerking. Die frisse energie was nodig want we moesten immers nog een nieuwe locatie en partner vinden in Zweden, 8 weken voor vertrek. Explore the North werd onze nieuwe partner en "the Artic River Lodge" in Tärendö onze thuis voor 8 dagen.

6 dappere deelnemers hadden zich ondertussen aangemeld om samen dit avontuur aan te gaan. Ik dank Raf voor het constant mee denken, het telkens mee waarderend onderzoeken, de flexibiliteit om telkens mee te schakelen en steeds mee te onderzoeken wat dienend was voor het proces van iedere deelnemer en van de groep.

Ik dank iedere deelnemer van de groep voor de uitdaging die jullie aangegaan zijn om te groeien in authentiek persoonlijk leiderschap. Alles wat jullie deelden van jullie mooie, persoonlijke processen. Hoe we als groep van elkaar en met elkaar mochten leren. Dank je.


"You come as a guest and you leave as a friend."

Ik dank iedereen van Explore The North, The Artic River Lodge. De warme welkom, de gastvrijheid, de openheid, de verhalen, de zorgvuldigheid, het pro-actief denken, de wijsheid van de mensen, de community spirit, het lekkere eten, de avonturen, de geschenken van de natuur ... zorgden ervoor dat we hele inspirerende voorbeelden hebben gekregen van authentiek persoonlijk leiderschap. Daarover schrijf ik graag later meer.


Het leven gaat over kansen krijgen en vooral de kunst van kansen te pakken!


Met deze blog wil ik je graag stimuleren om te dromen en deze hardop te durven uitspreken. Omring je met mensen die naar je dromen luisteren, die jou inspireren en die voor jou supporteren. Zoek de mensen uit die jou helpen om samen dromen te realiseren en ga er vol voor. Lead your ship!208 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page